DetaljerStamtræ oprejstStamtræ liggendeEfterkommere

Stamtræ

 

Ingeborg Olesen Søgaard og Martinus Larsen

Ingeborg Søgaard Larsen

 VII.A. 

Født: Ingeborg Olesen Søgaard, 18. oktober 1892, Demstrup, Sjørslev Sogn, Lysgård Herred, Viborg Amt som datter af Ole Olesen Søgaard og Nielsine Cathrine Nielsdatter

Kirkedøbt: 13. november 1892

Konfirmeret: 30. september 1906, Daugbjerg

Død: 2. november 1950

Gift 23/09-1925 med Martinus Larsen, Kobberup Kirke

 

Efter mandens død drev Ingeborg Olesen Søgaard selv gården til sin død.
Skive Folkeblad skrev om færdselsulykken:
Efter festen for mejeribestyrer Omann, Højslev, i aftes, var den 58-årige gårdejerske, enkefru Ingeborg Søgaard Larsen og hendes bestyrer, den 67-årige Hans Bodilsen på vej hjem. De gik på landevejen i højre side, da de på korsbakken blev påkørt af en bil og dræbt.
Ulykken blev opdaget af grisehandler Carl Svenstrup og hustru, Røgind. De så en håndtaske, et lommetørklæde og nogle andre småting ligge i vejsiden, og i det samme så fru Svenstrup noget i den lave vejgrøft. De standsede op og fru Svenstrup bemærkede, at der vist lå nogle døde kreaturer i grøften. Svenstrup undersøgte det straks nærmere, og blev hurtigt klar over, at det var 2 mennesker.
Stor var hans forfærdelse, og den blev ikke mindre, da han så, at det var hans naboer, der lå dræbt i grøften med en halv snes meters afstand. Fru Larsen lå på ryggen tilsyneladende uden særlige kvæstelser og Hans Bodilsen lå på maven med knust baghoved. I nærheden lå også en cykel, han havde trukket ved siden af sig.
De blev båret ind i et nærliggende hus, de var begge varme, og man håbede de levede, men den tilkaldte læge konstaterede, at døden var indtrådt. Politiet blev straks tilkaldt. Det stod hurtigt klart, at de to var kørt ned bagfra af en bil, der kom fra Højslev. En knust forlygte gjorde det klart, at påkørslen ikke kunne være sket uden bilisten opdagede det, og af lakstumper mente man at kunne konstatere, at det var en mørkeblå eller en mørkegrøn Ford eller Chevrolet, årgang 1931.
Og det var det. Ved 9.30 tiden ringede en af egnens kendte gårdejere, sognerådsformand Lundsgaard Klausen. Han forklarede, at han havde påkørt de to mennesker. Han forklarede, at han ganske vist havde mærket, at han stødte sammen med de to, da han blev blændet af en modgående bil, men han havde fået et chok og var først blevet helt klar over det skete, da han hørte det i radioavisen om morgenen.
Ingeborg Søgaard Larsen, der blev 58 år gammel, stammer fra Daugbjerg. Hendes mand døde for ca. 20 år siden, og hun stod alene med en søn og 2 små piger. Med den, for hende, særegne energi drev hun ejendommen videre. Hun var en dygtig og sparsommelig kone, der var afholdt og respekteret på egnen.

 


 
Efternavne Sogne
Fornavne Tidslinie

Tilføj til favoritter

Børn

1. Karl Olesen Søgaard
2. Esther Kombak
3. Gerda Feldskou

Søskende

B.Marie Kathrine Søgaard
C.Olga Krestine Nielsen
D.Bodil Marie Søgaard Jensen
E.Nielsine K. S. Jakobsen
F.Dagmar K. S. Zepernick
G.Agnes Olesen Søgaard
H.Kresten Olesen Søgaard
J.Mathilde Søgaard Jensen
K.Julie Søgaard Jacobsen

 
Status

Senest opdateret d. 22. september 2015 af Svend Aage Søgaard

Del på Facebook